Contoh Surat Rasmi Tidak Hadir Ke Sekolah

Kepada,

Pengurus Sekolah,
Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) XYZ,
Bandar Baru Bangi,
Negeri Selangor

Tuan/Puan,

Tidak Dapat Hadir Ke Sekolah

Dengan hormatnya saya menulis surat ini untuk memberitahu bahawa saya tidak dapat hadir ke sekolah pada hari ini, 3 Januari 2023.

Saya sedang mengalami demam yang tinggi dan tidak dapat bangun pagi. Saya telah meminta kebenaran daripada ibu bapa saya untuk tidak pergi ke sekolah hari ini. Walaupun saya sangat menginginkan untuk pergi ke sekolah dan mengikuti pembelajaran, namun saya perlu memberi keutamaan kepada kesihatan saya.

Saya memahami bahawa tidak hadir ke sekolah akan menyebabkan saya terlepas daripada pembelajaran dan aktiviti yang diadakan di sekolah. Saya akan cuba untuk mengikuti pembelajaran secara online dan mengambil nota daripada rakan sekelas saya. Saya juga akan meminta bantuan guru saya apabila saya kembali ke sekolah nanti.

Saya memohon maaf atas kesulitan yang saya timbulkan kepada pihak sekolah. Saya akan cuba untuk pulih secepat yang mungkin dan kembali ke sekolah esok. Saya juga akan memastikan bahawa saya tidak akan menghadapi masalah yang sama lagi di masa akan datang.

Sekian, terima kasih.

Yang benar,

[Nama Pelajar]

Leave a Comment