Permohonan Jawatan Kosong Guru MARA 2022 : Pegawai Perkhidmatan Pendidikan DG41

Permohonan Jawatan Kosong Guru MARA 2022. Untuk makluman, bagi mereka yang berminat untuk menjadi guru dan bekerja dengan Majlis Amanah Rakyat (MARA), terkini Permohonan Jawatan Kosong Guru kini dibuka bagi jawatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan.

Berikut dikongsikan lebih lanjut mengenai Permohonan Jawatan Kosong Guru MARA 2022. Mereka yang berminat boleh terus membuat permohonan dengan segera.

Tarikh Permohonan

Permohonan bagi Jawatan Kosong Guru MARA 2022 telah bermula pada 12 April 2022 sehingga 25 April 2022 (Isnin) sebelum jam 11:59 malam.

Maklumat Jawatan Kosong Guru MARA 2022

Bagi mereka yang berminat untuk Jawatan Kosong Guru MARA ini, pemohon boleh rujuk sedikit maklumat mengenai perkhimatan jawatan ini yang tertera di gambar di bawah.

Jawatan Kosong Guru MARA 2022

Bidang / Subjek

Syarat Lantikan

Untuk syarat lantikan, pemohon hendaklah mengikuti syarat yang ditetapkan seperti yang dinyatakan dalam gambar dibawah.

Cara Mohon Jawatan Kosong Guru MARA 2022

  1. Pemohon hendaklah memohon jawatan berdasarkan kelayakan Ijazah Sarjana Muda yang dimiliki tepat dengan bidang / subjek yang diiklankan.
  2. Permohonan hanya boleh dibuat secara atas talian (online) melalui laman web =
  3. Permohonan akan terbatal sekiranya pemohon didapati memberikan maklumat yang salah / tidak benar / manipulasi maklumat dalam borang permohonan. Maklumat-maklumat tersebut akan disemak secara terperinci pada hari temu duga.
  4. Pastikan anda membuat permohonan sebelum tarikh tutup iaitu 25 April 2022 (Isnin) sebelum jam 11:59 malam.

Maklumat Lanjut

Untuk maklumat lanjut mengenai Permohonan Jawatan Kosong Guru MARA 2022, sila rujuk iklan permohonan melalui pautan = https://apps.mara.gov.my/vacancy/iklan/iklan_12apr22.pdf

Pemohon juga boleh layari laman web rasmi Majlis Aman ah Rakyat di pautan = https://www.mara.gov.my/

Soalan Lazim

Bilakah tarikh permohonan ini ditutup ?

25 April 2022 (Isnin) sebelum jam 11:59 malam.

Bagaimanakah cara mohon permohonan jawatan kosong guru MARA ini ?

Cara mohon permohonan jawatan ini adalah dengan membuat permohonan melalui atas talian di pautan lama web yang tertera dalam artikel.

Leave a Comment