Angkara Pasang Lampu Biru, Asad Motawh Disiasat

Nama penyanyi remaja, Asad Motawh bukanlah asing lagi dalam industri seni Tanah Air. Walaupun lebih dikenali oleh para remaja, namun kadang-kala tindakannya di media sosial menarik perhatian ramai.

Pasang lampu biru ala polis trafik?

Salah satunya adalah perkongsian yang tular sejak semalam apabila ada pihak memuat naik satu rakaman video dari TikTok menunjukkan seorang influencer dan Asad Mowth menaiki sebuah kereta mewah.

Apa yang membuatkan orang ramai terutamanya netizen di media sosial perasan adalah lampu biru seperti yang digunakan pihak polis trafik telah dipasang serta digunakan di kereta yang dinaiki oleh mereka.

Katanya nak kejar masa

Video yang diperoleh dari akaun TikTok @shahrizanboy_ itu memperlihatkan ada lampu biru berkelip-kelip ketika kereta tersebut menyusuri trafik.

Dalam kasyen yang disertakan, pengguna Twitter yang memuat naik kembali video berkenaan memaklumkan yang mereka menggunakan lampu tersebut kerana terdesak ingin mengejar masa.

Video berkenaan juga telah dimuat naik  oleh laman Twitter Jabatan Netizen Negara dengan meyertakan sekali akaun-akaun Polis Diraja Malaysia serta Polis Trafik bagi memaklumkan hal tersebut.

Polis trafik akan siasat

Sehubungan dengan itu, pihak Polis Trafik telah mengambil maklum perkara berkenaan dan memberitahu di akaun Twitter akan menjalankan siasatan terhadap isu ini.

Mereka juga mengucapkan terima kasih kerana memberikan maklumat berhubung tindakan yang dilakukan oleh influencer berkenaan.

Kereta awam mana boleh sesuka hati pasang

Menerusi ruangan komen juga, pelbagai kecaman telah diterima memandangkan tindakan yang dilakukan oleh influencer berkenaan adalah satu perkara yang salah jika sesuka hati meletakkan lampu biru seperti itu di kereta awam.

Para netizen meminta pihak berkuasa segera membuat siasatan dan memastikan mereka tidak terlepas dari sebarang tindakan undang-undang.

Macam naik Grab je

Sumber: Twitter @ardnie,@jnmalaysia

Leave a Comment